Για επείγοντα περιστατικά καλέστε μας στο: 6981 907181

COVID-19: Τι πρέπει να προσέξουν οι ασθενείς με γυναικολογικό καρκίνο;

Ο COVID-19 έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον παγκόσμιο πληθυσμό, με τους ασθενείς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να αναζητούν διαρκώς ενημέρωση για την αποτελεσματική προφύλαξή τους από τον ιό. Με αφορμή την ραγδαία εξάπλωση του νέου ιού COVID-19 και εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας, ο Μαιευτήρας-Γυναικολόγος με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ογκολογία, κ. Βασίλης Σιούλας απαντά σε βασικά ερωτήματα που απασχολούν τις ασθενείς με γυναικολογικό καρκίνο, παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές για την αποτελεσματική προστασία τους από τον νέο κορωναϊό.

Τι είναι ο COVID-19;

Ο COVID-19 ανήκει στην οικογένεια των κορωναϊών. Όπως η γρίπη ή το κοινό κρυολόγημα, μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο κυρίως μέσω σταγονιδίων που παράγονται κατά το βήχα ή το φτέρνισμα. Στα κλασικά συμπτώματα που συνοδεύουν τη λοίμωξη από COVID-19 περιλαμβάνονται o πυρετός, ο βήχας και η δυσκολία στην αναπνοή. Αυτά μπορεί να εμφανιστούν 2-14 ημέρες μετά την έκθεση στον ιό. Δυστυχώς, ο COVID-19 έχει τη δυνατότητα  να προκαλεί και μεγαλύτερα προβλήματα (π.χ. πνευμονία) ή ακόμα και να είναι θανατηφόρος. Στους πληθυσμούς υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση σοβαρότερων μορφών της νόσου ανήκουν οι ηλικιωμένοι και όσοι αντιμετωπίζουν μείζονα προβλήματα υγείας, όπως οι πάσχοντες από καρκίνο.

Γιατί οι ασθενείς με γυναικολογικό καρκίνο πρέπει να προσέχουν;

Οι πάσχουσες από γυναικολογικό καρκίνο έχουν συνήθως εξασθενημένο αμυντικό σύστημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό οφείλεται στη χορήγηση χημειοθεραπείας. Παρ΄ όλα αυτά, μια πρόσφατη, μεγάλη χειρουργική επέμβαση ή η εντατική ακτινοθεραπεία μπορούν, επίσης, να επηρεάσουν τους ανοσολογικούς μηχανισμούς των ασθενών. H λήψη προληπτικών μέτρων με στόχο την ελάττωση της πιθανότητας έκθεσης στον ιό είναι λοιπόν απαραίτητη για τις ασθενείς με γυναικολογικό καρκίνο και τους συγγενείς τους.

Διαβάστε περισσότερα στο capital.gr

Διαβάστε επίσης

Καρκίνος του ενδομητρίου: χειρουργική αντιμετώπιση με ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο

Καρκίνος του ενδομητρίου

Με τη λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική, η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών με καρκίνο του ενδομητρίου μπορεί να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αυθημερόν, ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, την επόμενη μέρα από την επέμβαση.

 

Δεύτερη γνώμη

defteriGnomi

Η απόφαση να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, όπως και η επιλογή του Ιατρού που θα την πραγματοποιήσει, είναι από τις σοβαρότερες που θα κληθείτε να λάβετε γύρω από την υγεία σας.

 

Είπαν για εμάς

Τα σχόλια και η μορφή τους είναι αυτούσια και δεν έχουν υποβληθεί σε οποιαδήποτε επεξεργασία.

Δείτε το βίντεο

Οι νεότερες εξελίξεις στο χώρο της Γυναικολογικής Ογκολογίας.

memorialmiterahygeiaesgo

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 105-107, Αθήνα, ΤΚ 11521

Τηλέφωνο Ιατρείου: 210 300 68 18

 

Για ραντεβού μπορείτε να καλέσετε Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00 ή να το κλείσετε online

Ακολουθήστε μας στα Social

fb wh yt wh li wh