Για επείγοντα περιστατικά καλέστε μας στο: 6981 907181

Καρκίνος ωοθηκών: Νέες οδηγίες για έλεγχο των μεταλλάξεων στις ΗΠΑ θα κάνουν τη διαφορά

Με αφορμή τη δημοσίευση επιπλέον επιστημονικών στοιχείων, η Αμερικάνικη Εταιρεία Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) δημοσίευσε τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τον έλεγχο των μεταλλάξεων στις ασθενείς με επιθηλιακό καρκίνο των ωοθηκών.

Ο επιθηλιακός καρκίνος ωοθηκών, ο οποίος αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από κακοήθειες του γυναικείου γεννητικού συστήματος, οφείλεται σε κληρονομούμενους γενετικούς παράγοντες στο 25% των περιπτώσεων.

Από τις ασθενείς με θετικό οικογενειακό ιστορικό, το 40% θα βρεθεί να έχει μεταλλάξεις στα γονίδια BRCA1 και BRCA2. Οι γυναίκες αυτές, κατά κύριο λόγο, μπορούν να λάβουν ορισμένα νέα φάρμακα (αναστολείς PARP) στην αρχική διάγνωση ή στην υποτροπή, με θεαματικά αποτελέσματα ως προς την πρόγνωσή τους. Σε αυτά τα πλαίσια, ο γονιδιακός έλεγχος όλων των γυναικών με επιθηλιακό καρκίνο των ωοθηκών για μεταλλάξεις στα BRCA1/2 και άλλα σχετιζόμενα γονίδια είναι εδώ και λίγο καιρό απολύτως απαραίτητος, ανεξαρτήτως του οικογενειακού ιστορικού τους.

Τι, όμως, άλλαξε στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα;

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης

Καρκίνος του ενδομητρίου: χειρουργική αντιμετώπιση με ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο

Καρκίνος του ενδομητρίου

Με τη λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική, η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών με καρκίνο του ενδομητρίου μπορεί να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αυθημερόν, ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, την επόμενη μέρα από την επέμβαση.

 

Δεύτερη γνώμη

defteriGnomi

Η απόφαση να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, όπως και η επιλογή του Ιατρού που θα την πραγματοποιήσει, είναι από τις σοβαρότερες που θα κληθείτε να λάβετε γύρω από την υγεία σας.

 

Είπαν για εμάς

Τα σχόλια και η μορφή τους είναι αυτούσια και δεν έχουν υποβληθεί σε οποιαδήποτε επεξεργασία.

Δείτε το βίντεο

Οι νεότερες εξελίξεις στο χώρο της Γυναικολογικής Ογκολογίας.

memorialmiterahygeiaesgo

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 105-107, Αθήνα, ΤΚ 11521

Τηλέφωνο Ιατρείου: 210 300 68 18

 

Για ραντεβού μπορείτε να καλέσετε Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00 ή να το κλείσετε online

Ακολουθήστε μας στα Social

fb wh yt wh li wh