Για επείγοντα περιστατικά καλέστε μας στο: 6981 907181

Νεότερα στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του ενδομητρίου

Την Τρίτη 05/11/2019, ο Διευθυντής της Γυναικολογικής Ογκολογικής Κλινικής στο διεθνούς φήμης Memorial Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης Δρ. Nadeem Abu-Rustum μίλησε στο Αρεταιείο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη σύγχρονη αντιμετώπιση για τον καρκίνο του ενδομητρίου.

Με βάση την ομιλία του Δρ. Abu-Rustum, οι ασθενείς με καρκίνο του ενδομητρίου έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα όταν χειρουργούνται από Γυναικολόγους Ογκολόγους, δηλ. Γυναικολόγους με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση των καρκίνων. Περαιτέρω, η τεχνική του λεμφαδένα-φρουρού με τη χρήση της χρωστικής ICG:

  • αποτελεί, πλέον, την καθιερωμένη χειρουργική πρακτική σε όλα τα μεγάλα ογκολογικά κέντρα των ΗΠΑ
  • μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους ιστολογικούς τύπους του καρκίνου του ενδομητρίου
  • οδηγεί στη διάγνωση περισσότερων λεμφαδενικών μεταστάσεων σε σχέση με την κλασική λεμφαδενεκτομή, βοηθώντας τις ασθενείς να πάρουν την ενδεικνυόμενη θεραπεία
  • συνδέεται με πολύ λιγότερες επιπλοκές (π.χ. λεμφοίδημα, λεμφοκύστεις), συγκριτικά με την κλασική λεμφαδενεκτομή
  • πρέπει να πραγματοποιείται από Γυναικολόγους Ογκολόγους με εκπαίδευση και εμπειρία σε αυτή, προκειμένου να διασφαλίζονται όλα τα ανωτέρω

Με αφορμή τα παραπάνω, ο Δρ. Βασίλης Σιούλας, ο οποίος συμμετείχε στο Προεδρείο της εκδήλωσης, δήλωσε: «Όπως όλα τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν, η χειρουργική αντιμετώπιση για τον καρκίνο του ενδομητρίου με την τεχνική του λεμφαδένα-φρουρού και χρήση της χρωστικής ICG σχετίζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια στη διάγνωση των λεμφαδενικών μεταστάσεων, διασφαλίζει την ογκολογική πρόγνωση των ασθενών και περιορίζει σημαντικά τις διεγχειρητικές ή μακροπρόθεσμες επιπλοκές τους. Έχοντας εξειδικευτεί στη Γυναικολογική Ογκολογία στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center, είχα την ιδιαίτερη χαρά να πραγματοποιήσω την πρώτη αντίστοιχη επέμβαση στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2017 και, έκτοτε, να την παρέχω συστηματικά στις ασθενείς μου. Οι σημερινές εξελίξεις όχι μόνο μας δικαιώνουν, αλλά μας κάνουν ακόμα πιο αποφασισμένους να παρέχουμε στις ασθενείς μας τις πιο σύγχρονες χειρουργικές θεραπείες στο χώρο της Γυναικολογικής Χειρουργικής και Ογκολογίας».

2019 11 12 2

Διαβάστε επίσης

Δεύτερη γνώμη

defteriGnomi

Η απόφαση να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, όπως και η επιλογή του Ιατρού που θα την πραγματοποιήσει, είναι από τις σοβαρότερες που θα κληθείτε να λάβετε γύρω από την υγεία σας.

 

Online συμβουλευτική

defteriGnomi

Η υγεία σας είναι πιο σημαντική από τις αποστάσεις. Πολύ περισσότερο, όταν έχετε διαγνωστεί με γυναικολογικό καρκίνο ή σας έχουν πει πως πρέπει να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, ακόμα και για καλοήθη λόγο.

Είπαν για εμάς

Τα σχόλια και η μορφή τους είναι αυτούσια και δεν έχουν υποβληθεί σε οποιαδήποτε επεξεργασία.

Δείτε το βίντεο

Οι νεότερες εξελίξεις στο χώρο της Γυναικολογικής Ογκολογίας.

memorialmiterahygeiaesgo

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 105-107, Αθήνα, ΤΚ 11521

Τηλέφωνο Ιατρείου: 210 300 68 18

 

Για ραντεβού μπορείτε να καλέσετε Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00 ή να το κλείσετε online

Ακολουθήστε μας στα Social

fb wh yt wh li wh