Για επείγοντα περιστατικά καλέστε μας στο: 6981 907181

Η θεραπεία του γυναικολογικού καρκίνου αλλάζει!

Στις 08 & 09 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Hilton το 7ο συνέδριο της Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ MDcON, υπό το συντονισμό του Διευθυντή της κ. Ηλία Αθανασιάδη. Με σύνθημα του συνεδρίου #σκεπτόμενοι διαφορετικά, κορυφαίοι Ιατροί που πρωταγωνιστούν στη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις σε όλο το φάσμα της Ογκολογίας. Ανάμεσα σε αυτούς, ο Δρ. Σιούλας είχε την τιμή, μέσα από δύο ομιλίες, να παρουσιάσει τις πιο σύγχρονες χειρουργικές θεραπείες για τις ασθενείς με γυναικολογικό καρκίνο.

Στα κυριότερα σημεία των ομιλιών του, ο Δρ. Σιούλας αναφέρθηκε:

  • στη σχέση των μοριακών χαρακτηριστικών του καρκίνου ωοθήκης με τα χειρουργικά αποτελέσματα
  • στη σημασία της πλήρους χειρουργικής εξαίρεσης των μεταστατικών εστιών στον προχωρημένο καρκίνο της ωοθήκης
  • στα ογκολογικά αποτελέσματα των ασθενών με καρκίνο του τραχήλου, ανάλογα με το είδος της ριζικής υστερεκτομής
  • στην αξία της τεχνικής του λεμφαδένα-φρουρού στον καρκίνο του ενδομητρίου και τραχήλου
  • στη σχέση των μοριακών χαρακτηριστικών του καρκίνου του ενδομητρίου με την επικουρική θεραπεία και την πρόγνωση των ασθενών
  • στα πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθούνται για ταχεία ανάρρωση των ασθενών με γυναικολογικό καρκίνο μετά τη χειρουργική επέμβαση

     Με αφορμή τα παραπάνω, ο Δρ. Σιούλας δήλωσε: «Η γυναικολογική ογκολογία αλλάζει ταχύτατα. Η μοριακή ανάλυση των όγκων, οι εξατομικευμένες φαρμακευτικές θεραπείες και οι νέες χειρουργικές τεχνικές υπόσχονται, πλέον, πολύ καλά αποτελέσματα, ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις. Κάθε Γυναικολόγος Ογκολόγος πρέπει να ενημερώνεται για αυτές και να παρέχει στις ασθενείς του, μαζί με Ιατρούς σχετικών ειδικοτήτων, ολοκληρωμένη συμβουλευτική και θεραπεία. Από την άλλη πλευρά όμως, πρέπει και οι ασθενείς με γυναικολογικό καρκίνο στην Ελλάδα, κατ’ αντιστοιχία με το εξωτερικό, να στοχεύουν στη φροντίδα Ιατρών, απόλυτα εξειδικευμένων στις ανάγκες τους».  

Διαβάστε επίσης

Δεύτερη γνώμη

defteriGnomi

Η απόφαση να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, όπως και η επιλογή του Ιατρού που θα την πραγματοποιήσει, είναι από τις σοβαρότερες που θα κληθείτε να λάβετε γύρω από την υγεία σας.

 

Online συμβουλευτική

defteriGnomi

Η υγεία σας είναι πιο σημαντική από τις αποστάσεις. Πολύ περισσότερο, όταν έχετε διαγνωστεί με γυναικολογικό καρκίνο ή σας έχουν πει πως πρέπει να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, ακόμα και για καλοήθη λόγο.

Είπαν για εμάς

Τα σχόλια και η μορφή τους είναι αυτούσια και δεν έχουν υποβληθεί σε οποιαδήποτε επεξεργασία.

Δείτε το βίντεο

Οι νεότερες εξελίξεις στο χώρο της Γυναικολογικής Ογκολογίας.

memorialmiterahygeiaesgo

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 105-107, Αθήνα, ΤΚ 11521

Τηλέφωνο Ιατρείου: 210 300 68 18

 

Για ραντεβού μπορείτε να καλέσετε Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00 ή να το κλείσετε online

Ακολουθήστε μας στα Social

fb wh yt wh li wh