Για επείγοντα περιστατικά καλέστε μας στο: 6981 907181

Προχωρημένος καρκίνος των ωοθηκών: η επιτυχής χειρουργική αντιμετώπιση κάνει τη διαφορά

Στις 04 και 05 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία το “Advanced Course in Cytoreductive Surgery for Ovarian Cancer”, με τη συμμετοχή Καθηγητών από το διεθνούς φήμης Memorial Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης και το Πανεπιστήμιο του Όσλο. Το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθυνόταν σε έναν μικρό αριθμό Γυναικολόγων Ογκολόγων από διάφορες χώρες του κόσμου. Στόχος του ήταν η τελειοποίηση και τελικά ενσωμάτωση των νεότερων χειρουργικών τεχνικών για την αντιμετώπιση του προχωρημένου καρκίνου των ωοθηκών στην καθημερινή πρακτική των αυστηρά επιλεγμένων συμμετεχόντων.

Με αφορμή τη συμμετοχή του σε αυτό κατόπιν πρόσκλησης, ο Δρ. Βασίλης Σιούλας, ο οποίος αποφοίτησε από το Memorial Sloan Kettering Cancer Center το 2016, δήλωσε: «Ο προχωρημένος καρκίνος ωοθηκών μπορεί να αντιμετωπιστεί με πολύ καλύτερα αποτελέσματα, σε σχέση με το παρελθόν. Βασικός πυλώνας για αυτό είναι η επιτυχής χειρουργική επέμβαση, δηλαδή η πλήρης εξαίρεση όλων των μεταστατικών εστιών που μπορεί να υπάρχουν στην κοιλιά των ασθενών. Οι επεμβάσεις αυτές, είτε προηγηθούν είτε ακολουθήσουν τη χημειοθεραπεία, απαιτούν Ιατρούς υψηλής εξειδίκευσης, όπως είναι οι Γυναικολόγοι Ογκολόγοι με την αντίστοιχη εκπαίδευση και οι ομάδες τους. Σε αυτά τα πλαίσια, η συνεχής διεύρυνση του χειρουργικού μας «οπλοστασίου» με ό,τι νεότερο εφαρμόζεται στα μεγαλύτερα κέντρα του εξωτερικού αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα προκειμένου να εξασφαλίζουμε στις ασθενείς μας την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική, χειρουργική φροντίδα».

oslo01

Διαβάστε επίσης

Δεύτερη γνώμη

defteriGnomi

Η απόφαση να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, όπως και η επιλογή του Ιατρού που θα την πραγματοποιήσει, είναι από τις σοβαρότερες που θα κληθείτε να λάβετε γύρω από την υγεία σας.

 

Online συμβουλευτική

defteriGnomi

Η υγεία σας είναι πιο σημαντική από τις αποστάσεις. Πολύ περισσότερο, όταν έχετε διαγνωστεί με γυναικολογικό καρκίνο ή σας έχουν πει πως πρέπει να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, ακόμα και για καλοήθη λόγο.

Είπαν για εμάς

Τα σχόλια και η μορφή τους είναι αυτούσια και δεν έχουν υποβληθεί σε οποιαδήποτε επεξεργασία.

Δείτε το βίντεο

Οι νεότερες εξελίξεις στο χώρο της Γυναικολογικής Ογκολογίας.

memorialmiterahygeiaesgo

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 105-107, Αθήνα, ΤΚ 11521

Τηλέφωνο Ιατρείου: 210 300 68 18

 

Για ραντεβού μπορείτε να καλέσετε Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00 ή να το κλείσετε online

Ακολουθήστε μας στα Social

fb wh yt wh li wh