Για επείγοντα περιστατικά καλέστε μας στο: 6981 907181

Νέα δεδομένα για τη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών με πρώιμο καρκίνο του τραχήλου της μήτρας αντιμετωπίζεται χειρουργικά με ριζική υστερεκτομή, δηλ. αφαίρεση της μήτρας, των παραμητρίων (ιστών που περιβάλλουν τη μήτρα), του τραχήλου και του ανώτερου τμήματος του κόλπου. Τα τελευταία χρόνια και μετά τη δημοσίευση της μελέτης LACC, η επιστημονική κοινότητα θεωρεί πως η πραγματοποίηση της επέμβαση ανοικτά (με μεγάλη τομή) συνδέεται με καλύτερα ογκολογικά αποτελέσματα. Παρ΄ όλα αυτά, την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκαν τα σχετικά με το θέμα στοιχεία του διεθνούς φήμης Memorial Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης στην κορυφαία ιατρική επιθεώρηση Gynecologic Oncology. Στη συγκεκριμένη δημοσίευση, με τη συμμετοχή του Δρ. Σιούλα στην πολύ σημαντική θέση του δεύτερου συγγραφέα, φάνηκε πως η πραγματοποίηση της επέμβασης με τις τεχνικές της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής δεν επιβαρύνει την πρόγνωση των ασθενών. Αντίθετα, οδηγεί σε μειωμένη πιθανότητα επιπλοκών και ταχύτερη ανάρρωση.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο Δρ. Σιούλας, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ογκολογία στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center, δήλωσε: «Από τα δεδομένα του μεγαλύτερου ογκολογικού κέντρου των ΗΠΑ και με βάση τη συνολική εμπειρία μου εκεί πρέπει να κρατήσουμε δύο μείζονα συμπεράσματα. Πρώτον, η ρομποτική χειρουργική φαίνεται να πλεονεκτεί της κλασικής λαπαροσκόπησης στην εκτέλεση των σύνθετων ογκολογικών επεμβάσεων ως προς τη μακροπρόθεσμη επιβίωση των ασθενών. Δεύτερον, για να είναι οι ρομποτικές επεμβάσεις αποτελεσματικές, απαιτείται να εκτελούνται από Γυναικολόγους Ογκολόγους με εντατική εκπαίδευση και εμπειρία σε αυτές. Αν και η ανοικτή ριζική υστερεκτομή παραμένει η προτιμητέα στρατηγική, σε πολύ επιλεγμένες ασθενείς, εφ’ όσον τηρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις και λαμβάνονται όλες οι σχετικές προφυλάξεις, η ρομποτική χειρουργική φαίνεται να αποτελεί μια ακόμα επιλογή, με αρκετά πλεονεκτήματα. ».

Διαβάστε το άρθρο εδώ: https://authors.elsevier.com/c/1adMaKfi8iccQ

Διαβάστε επίσης

Καρκίνος του ενδομητρίου: χειρουργική αντιμετώπιση με ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο

Καρκίνος του ενδομητρίου

Με τη λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική, η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών με καρκίνο του ενδομητρίου μπορεί να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αυθημερόν, ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, την επόμενη μέρα από την επέμβαση.

 

Δεύτερη γνώμη

defteriGnomi

Η απόφαση να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, όπως και η επιλογή του Ιατρού που θα την πραγματοποιήσει, είναι από τις σοβαρότερες που θα κληθείτε να λάβετε γύρω από την υγεία σας.

 

Είπαν για εμάς

Τα σχόλια και η μορφή τους είναι αυτούσια και δεν έχουν υποβληθεί σε οποιαδήποτε επεξεργασία.

Δείτε το βίντεο

Οι νεότερες εξελίξεις στο χώρο της Γυναικολογικής Ογκολογίας.

memorialmiterahygeiaesgo

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 105-107, Αθήνα, ΤΚ 11521

Τηλέφωνο Ιατρείου: 210 300 68 18

 

Για ραντεβού μπορείτε να καλέσετε Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00 ή να το κλείσετε online

Ακολουθήστε μας στα Social

fb wh yt wh li wh