Για επείγοντα περιστατικά καλέστε μας στο: 6981 907181

Η Ευρωπαϊκή Εταιρία Γυναικολογικής Ογκολογίας αναγνωρίζει επίσημα την αξία της τεχνικής του λεμφαδένα-φρουρού στον καρκίνο του ενδομητρίου

Στα μέσα του Δεκεμβρίου 2020 ανακοινώθηκαν επίσημα οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του ενδομητρίου από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Γυναικολογικής Ογκολογίας (ESGO). Με βάση αυτές, η τεχνική του λεμφαδένα-φρουρού στον καρκίνο του ενδομητρίου είναι απόλυτα αποδεκτή, όχι μόνο όταν η νόσος είναι χαμηλού ή ενδιάμεσου κινδύνου, αλλά ακόμη και στις πιο επιθετικές μορφές της. Επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα πολυάριθμων μελετών, στα πλεονεκτήματα της μεθόδου αναφέρονται η ακρίβεια στην ανεύρεση των λεμφαδενικών μεταστάσεων, η ογκολογική ασφάλεια για τις ασθενείς και ο σημαντικά περιορισμένος αριθμός επιπλοκών, όπως η εμφάνιση λεμφοιδήματος στα κάτω άκρα. Τονίζεται πως η Ευρωπαϊκή Εταιρία Γυναικολογικής Ογκολογίας συστήνει την έγχυση της πράσινης χρωστικής ICG ως τον ιδανικό τρόπο για την αναγνώριση του λεμφαδένα-φρουρού.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο Δρ. Σιούλας, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ογκολογία στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης και μέλος της διεθνούς ομάδας των Γυναικολόγων Ογκολόγων που συμμετείχε στην αξιολόγηση και διόρθωση των νέων κατευθυντήριων οδηγιών, δήλωσε: «Παίρνοντας τη σκυτάλη από τις ΗΠΑ, η Ευρώπη αλλάζει και επίσημα εποχή στην αντιμετώπιση του καρκίνου του ενδομητρίου. Είχα την τιμή να εκπαιδευτώ στο Ογκολογικό Κέντρο που ανέπτυξε και θεμελίωσε αυτή την τεχνική, προκρίνοντας μάλιστα τη χρήση της χρωστικής ICG. Με την εμπειρία της μεγαλύτερης σειράς ασθενών, περιλαμβανομένης και της πρώτης ασθενούς στην Ελλάδα που αντιμετωπίστηκε με αυτό τον τρόπο τρία χρόνια νωρίτερα, βλέπω καθημερινά τα οφέλη ως προς την επιβίωση, την ανάρρωση και την ποιότητα ζωής τους. Η επιστήμη προχωράει, η φροντίδα των γυναικών με καρκίνο του γεννητικού συστήματος εξελίσσεται. Όταν αυτή παρέχεται από Γυναικολόγους Ογκολόγους με εντατική εκπαίδευση και εμπειρία στα νεότερα δεδομένα, είμαι σίγουρος πως οι ασθενείς μπορούν να ζουν το αύριο με σιγουριά!»

Διαβάστε επίσης

Δεύτερη γνώμη

defteriGnomi

Η απόφαση να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, όπως και η επιλογή του Ιατρού που θα την πραγματοποιήσει, είναι από τις σοβαρότερες που θα κληθείτε να λάβετε γύρω από την υγεία σας.

 

Online συμβουλευτική

defteriGnomi

Η υγεία σας είναι πιο σημαντική από τις αποστάσεις. Πολύ περισσότερο, όταν έχετε διαγνωστεί με γυναικολογικό καρκίνο ή σας έχουν πει πως πρέπει να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, ακόμα και για καλοήθη λόγο.

Είπαν για εμάς

Τα σχόλια και η μορφή τους είναι αυτούσια και δεν έχουν υποβληθεί σε οποιαδήποτε επεξεργασία.

Δείτε το βίντεο

Οι νεότερες εξελίξεις στο χώρο της Γυναικολογικής Ογκολογίας.

memorialmiterahygeiaesgo

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 105-107, Αθήνα, ΤΚ 11521

Τηλέφωνο Ιατρείου: 210 300 68 18

 

Για ραντεβού μπορείτε να καλέσετε Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00 ή να το κλείσετε online

Ακολουθήστε μας στα Social

fb wh yt wh li wh