Για επείγοντα περιστατικά καλέστε μας στο: 6981 907181

Καρκίνος του ενδομητρίου: Τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής και ρομποτικής υστερεκτομής

Ο καρκίνος του ενδομητρίου  είναι ο πλέον συχνός καρκίνος των οργάνων του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος, με περισσότερες από 88.000 γυναίκες να διαγιγνώσκονται με τη νόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο ετησίως.

Συνήθως, ο καρκίνος του ενδομητρίου εμφανίζεται σε γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών, με την πρόγνωση της νόσου, όταν αναγνωρίζεται έγκαιρα, να είναι πολύ καλή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της χειρουργικής θεραπείας είναι η αφαίρεση της μήτρας (ολική υστερεκτομή). Ο Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος κ. Βασίλης Σιούλας, εξειδικευμένος στη Γυναικολογική Ογκολογία στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης, μας εξηγεί τα πλεονεκτήματα που συνεπάγεται η λαπαροσκοπική και ρομποτική αντιμετώπιση του καρκίνου του ενδομητρίου.

Τι να περιμένουν οι ασθενείς μετά την ολική υστερεκτομή ως προς το χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο και την αποχή από την εργασία τους;

Στο παρελθόν, η χειρουργική αφαίρεση της μήτρας ήταν μια επέμβαση που απαιτούσε μεγάλη τομή και πολυήμερη νοσηλεία. Στις μέρες μας, αυτό έχει αλλάξει. Με τη λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική, η ολική υστερεκτομή πραγματοποιείται μέσα από πολύ μικρές τομές, διαμέτρου 0.5-1cm, με αποτέλεσμα πολύ λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο και ταχύτερη ανάρρωση. Έτσι, η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών μπορεί να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αυθημερόν, ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, την επόμενη μέρα από την επέμβαση. Στα ίδια πλαίσια και εφ’ όσον η φύση της εργασίας των ασθενών το επιτρέπει, η επιστροφή στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις μπορεί να γίνει μέσα σε ελάχιστες μέρες.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης

Καρκίνος του ενδομητρίου: χειρουργική αντιμετώπιση με ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο

Καρκίνος του ενδομητρίου

Με τη λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική, η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών με καρκίνο του ενδομητρίου μπορεί να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αυθημερόν, ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, την επόμενη μέρα από την επέμβαση.

 

Δεύτερη γνώμη

defteriGnomi

Η απόφαση να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, όπως και η επιλογή του Ιατρού που θα την πραγματοποιήσει, είναι από τις σοβαρότερες που θα κληθείτε να λάβετε γύρω από την υγεία σας.

 

Είπαν για εμάς

Τα σχόλια και η μορφή τους είναι αυτούσια και δεν έχουν υποβληθεί σε οποιαδήποτε επεξεργασία.

Δείτε το βίντεο

Οι νεότερες εξελίξεις στο χώρο της Γυναικολογικής Ογκολογίας.

memorialmiterahygeiaesgo

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 105-107, Αθήνα, ΤΚ 11521

Τηλέφωνο Ιατρείου: 210 300 68 18

 

Για ραντεβού μπορείτε να καλέσετε Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00 ή να το κλείσετε online

Ακολουθήστε μας στα Social

fb wh yt wh li wh linsta