Για επείγοντα περιστατικά καλέστε μας στο: 6981 907181

Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας 2021: Τα εργαλεία που διαθέτουμε σήμερα για τον έγκαιρο εντοπισμό και διάγνωση των γυναικολογικών καρκίνων

Η 20η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας και στοχεύει στην αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση των γυναικών αναφορικά με τους γυναικολογικούς καρκίνους. Με αφορμή την σημερινή ημέρα, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τον κ. Βασίλη Σιούλα,  Χειρουργό Γυναικολόγο, Εξειδικευμένο στη Γυναικολογική Ογκολογία (MSKCC/ESGO) στο διεθνούς φήμης Memorial Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης και Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ σε μια αναλυτική συζήτηση για τα εργαλεία που διαθέτουμε σήμερα για τον έγκαιρο εντοπισμό και τη διάγνωση των γυναικολογικών καρκίνων.

Όπως μας εξηγεί ο κ. Σιούλας, πρόκειται για μια μάχη που με σωστή ενημέρωση και με την εμπέδωση της κουλτούρας πρόληψης στα θέματα υγείας μπορεί να κερδηθεί, καθώς η διάγνωση της νόσου σε πρώιμα στάδια όχι μόνο εγγυάται σημαντικά καλύτερα ποσοστά επιβίωσης, αλλά παράλληλα μας προσφέρει και τη δυνατότητα θεραπευτικών επιλογών που δεν αλλοιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Η 20η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας. Πριν περάσουμε στο σημαντικό μήνυμα της ενημέρωσης και της πρόληψης θα ήθελα να μας δώσετε μια εικόνα μέσα από τα διαθέσιμα στοιχεία. Πόσα είναι τα περιστατικά γυναικολογικών καρκίνων ετησίως και ποιος είναι ο πιο συχνός γυναικολογικός καρκίνος;

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Διαβάστε επίσης

Καρκίνος του ενδομητρίου: χειρουργική αντιμετώπιση με ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο

Καρκίνος του ενδομητρίου

Με τη λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική, η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών με καρκίνο του ενδομητρίου μπορεί να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αυθημερόν, ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, την επόμενη μέρα από την επέμβαση.

 

Δεύτερη γνώμη

defteriGnomi

Η απόφαση να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, όπως και η επιλογή του Ιατρού που θα την πραγματοποιήσει, είναι από τις σοβαρότερες που θα κληθείτε να λάβετε γύρω από την υγεία σας.

 

Είπαν για εμάς

Τα σχόλια και η μορφή τους είναι αυτούσια και δεν έχουν υποβληθεί σε οποιαδήποτε επεξεργασία.

Δείτε το βίντεο

Οι νεότερες εξελίξεις στο χώρο της Γυναικολογικής Ογκολογίας.

memorialmiterahygeiaesgo

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 105-107, Αθήνα, ΤΚ 11521

Τηλέφωνο Ιατρείου: 210 300 68 18

 

Για ραντεβού μπορείτε να καλέσετε Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00 ή να το κλείσετε online

Ακολουθήστε μας στα Social

fb wh yt wh li wh linsta