Για επείγοντα περιστατικά καλέστε μας στο: 6981 907181

Καρκίνος τραχήλου της μήτρας: Η μάχη με τη νόσο μπορεί να κερδηθεί

Τι ισχύει για την Ελλάδα και πόσο η κουλτούρα «πρόληψης» έχει ενταχθεί στον τρόπο ζωής των σύγχρονων γυναικών στη χώρα μας;

O Ιανουάριος έχει καθιερωθεί ως ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και αποτελεί κάθε χρόνο μια ευκαιρία να ενημερωθούμε για όλα τα νεότερα δεδομένα αναφορικά με την αντιμετώπιση της νόσου, υπενθυμίζοντάς μας παράλληλα τη σημασία της πρόληψης. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προληφθεί και να θεραπευτεί, αρκεί να εντοπιστεί έγκαιρα και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Στο jenny.gr συναντήσαμε τον κ. Βασίλη Σιούλα, Γυναικολόγο Ογκολόγο (MSKCC/ESGO), Διευθυντή Α΄ Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας ΜΗΤΕΡΑ και Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ, ο οποίος μας μίλησε για τα όπλα που διαθέτει η σύγχρονη ιατρική φαρέτρα τόσο ως προς την πρόληψη όσο και ως προς την αντιμετώπιση της νόσου.

Όπως μας εξηγεί ο κ. Βασίλης Σιούλας, ο εμβολιασμός κατά του HPV καθώς και ο περιοδικός έλεγχος με HPV test που ανιχνεύει τους επιθετικούς τύπους του ιού έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση των περιστατικών καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στον ανεπτυγμένο κόσμο. Μάλιστα, σε κάποιες χώρες τα δεδομένα γενούν την ελπίδα της μελλοντικής εξάλειψης της νόσου, μέσα στα επόμενα χρόνια. Τι ισχύει όμως, για την Ελλάδα και πόσο η κουλτούρα «πρόληψης» έχει ενταχθεί στον τρόπο ζωής των σύγχρονων γυναικών στη χώρα μας;

Διαβάστε αναλυτικά στο jenny.gr

Διαβάστε επίσης

Καρκίνος του ενδομητρίου: χειρουργική αντιμετώπιση με ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο

Καρκίνος του ενδομητρίου

Με τη λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική, η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών με καρκίνο του ενδομητρίου μπορεί να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αυθημερόν, ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, την επόμενη μέρα από την επέμβαση.

 

Δεύτερη γνώμη

defteriGnomi

Η απόφαση να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, όπως και η επιλογή του Ιατρού που θα την πραγματοποιήσει, είναι από τις σοβαρότερες που θα κληθείτε να λάβετε γύρω από την υγεία σας.

 

Είπαν για εμάς

Τα σχόλια και η μορφή τους είναι αυτούσια και δεν έχουν υποβληθεί σε οποιαδήποτε επεξεργασία.

Δείτε το βίντεο

Οι νεότερες εξελίξεις στο χώρο της Γυναικολογικής Ογκολογίας.

memorialmiterahygeiaesgo

ΣΙΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ
ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ & ΣΙΑ ΕΕ
ΓΕΜΗ: 160289803000

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 105-107, Αθήνα, ΤΚ 11521

Τηλέφωνο Ιατρείου: 210 300 68 18

Ακολουθήστε μας στα Social

fb wh yt wh li wh linsta