Για επείγοντα περιστατικά καλέστε μας στο: 698 8184 206

Βασίλειος Δ. Σιούλας - Βιογραφικό

sioulasCVOct 2023Ο Δρ. Βασίλειος Σιούλας είναι Χειρουργός Γυναικολόγος με πιστοποίηση στη Γυναικολογική Ογκολογία (ESGO), απόφοιτος του διεθνούς φήμης Memorial Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης και του προγράμματος Surgical Leadership της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard. Σε αυτά τα πλαίσια, εξειδικεύεται στη χειρουργική αντιμετώπιση των γυναικολογικών καρκίνων και καλοήθων νοσημάτων, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους όπως, μεταξύ άλλων, οι κυτταρομειωτικές επεμβάσεις για τον προχωρημένο καρκίνο ωοθηκών, η ρομποτική και λαπαροσκοπική χειρουργική, η τεχνική του λεμφαδένα-φρουρού και οι στρατηγικές διατήρησης γονιμότητας σε νεότερες ασθενείς με κακοήθεις παθήσεις του γυναικείου γεννητικού συστήματος.

Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ο Δρ. Βασίλειος Σιούλας είναι αριστούχος απόφοιτος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πολυάριθμων μελετών για έγκριτα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού και τριών κεφαλαίων για ιατρικά συγγράμματα, ενώ έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 200 ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Τέλος, έχει ανακηρυχθεί Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας (University of Nicosia) στην Κύπρο.

Σήμερα, ο Δρ. Βασίλειος Σιούλας είναι Διευθυντής της Α΄ Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ. Παράλληλα, συνεργάζεται με το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος στο Κέντρο Γυναικολογικής Χειρουργικής και Ογκολογίας «Δρ. Βασίλειος Σιούλας & Συνεργάτες» στην Αθήνα. Δέχεται ασθενείς με καλοήθεις και κακοήθεις γυναικολογικές παθήσεις για συμβουλευτική και, επί ενδείξεων, χειρουργική αντιμετώπιση, καθώς και υγιείς γυναίκες που έχουν ως απόλυτη προτεραιότητα την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου.

Μέλος επιστημονικών εταιριών

Ο Βασίλειος Σιούλας είναι μέλος καταξιωμένων διεθνών και ελληνικών ιατρικών εταιριών που πρωταγωνιστούν στην ειδικότητά του και συμμετέχει ενεργά στα συνέδρια και τις υπόλοιπες επιστημονικές δραστηριότητές τους.

 • logo
  Memorial Hospital Alumni Society
 • logo
  Society of Gynecologic Oncology
 • logo
  European Society of Gynaecological Oncology
 • logo
  International Gynecologic Cancer Society
 • logo
  American Society for Colposcopy and Cervical Pathology
 • logo
  Ελληνική Εταιρία Κατώτερου Γεννητικού Συστήματος
 • logo
  Ελληνική Εταιρία Διατήρησης Αναπαραγωγής
 • logo
  Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία

Διαβάστε επίσης

Καρκίνος του ενδομητρίου: χειρουργική αντιμετώπιση με ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο

Καρκίνος του ενδομητρίου

Με τη λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική, η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών με καρκίνο του ενδομητρίου μπορεί να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αυθημερόν, ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, την επόμενη μέρα από την επέμβαση.

 

Δεύτερη γνώμη

defteriGnomi

Η απόφαση να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, όπως και η επιλογή του Ιατρού που θα την πραγματοποιήσει, είναι από τις σοβαρότερες που θα κληθείτε να λάβετε γύρω από την υγεία σας.

 

Είπαν για εμάς

Τα σχόλια και η μορφή τους είναι αυτούσια και δεν έχουν υποβληθεί σε οποιαδήποτε επεξεργασία.

Δείτε το βίντεο

Οι νεότερες εξελίξεις στο χώρο της Γυναικολογικής Ογκολογίας.

 • memorial
 • harvard
 • mitera
 • hygeia
 • esgo

ΣΙΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ
ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ & ΣΙΑ ΕΕ
ΓΕΜΗ: 160289803000

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 105-107, Αθήνα, ΤΚ 11521

Τηλέφωνο Ιατρείου: 210 300 68 18

Ακολουθήστε μας στα Social

fb wh yt wh li wh linsta