Για επείγοντα περιστατικά καλέστε μας στο: 6981 907181

Έγκριση του εμβολιασμού κατά του HPV και στις ηλικίες 27-45 ετών στις ΗΠΑ!

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων στις ΗΠΑ (FDA – Food and Drug Administration) ενέκρινε στις 05/10/2018 τη χρήση του εμβολίου κατά του HPV Gardasil-9 και στις ηλικίες 27-45 ετών!

Όπως είναι γνωστό, ο ιός HPV αποτελεί τον πιο συχνό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο μικροοργανισμό. Είναι χαρακτηριστικό πως περίπου 14 εκατομμύρια Αμερικάνοι θα μολυνθούν από αυτόν κάθε χρόνο. Το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα σημαντικό με δεδομένο πως η εμμένουσα λοίμωξη από επιθετικούς τύπους του ιού HPV ευθύνεται για το 99.7% των περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, και, σε μικρότερο ποσοστό, για άλλες κακοήθειες (π.χ. αιδοίο, κόλπος, πρωκτός, στοματοφαρυγγική κοιλότητα, πέος).

Το Gardasil-9 παρέχει προστασία από 9 διαφορετικούς τύπους του ιού και, ήδη από το 2014, έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ για χρήση σε γυναίκες και άνδρες ηλικίας 9-26 ετών. Σε πρόσφατη μελέτη, όμως, με τη συμμετοχή 3200 γυναικών 27-45 ετών, το Gardasil-9 κατόρθωσε να προλάβει το 88% των οξυτενών κονδυλωμάτων και δυσπλασιών στον τράχηλο, κόλπο και αιδοίο, που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από τους τύπους του ιού που καλύπτει το εμβόλιο. Από την άλλη πλευρά, οι συχνότερες ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου είναι τοπικές και περιλαμβάνουν άλγος, οίδημα και ερυθρότητα στο σημείο της ένεσης, ενώ ενίοτε μπορεί να παρουσιαστεί και κεφαλαλγία. Με βάση τα ανωτέρω, το FDA επέκτεινε τη χρήση εμβολίου και στις ηλικίες 27-45 ετών, ελπίζοντας πως ο έγκαιρος εμβολιασμός θα συμβάλει στην αποτροπή 31200 περιπτώσεων καρκίνου που σχετίζονται με τον ιό HPV ετησίως!

Με αφορμή την ανακοίνωση του FDA, ο Βασίλης Σιούλας, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Χειρουργική και Ογκολογία στις ΗΠΑ δήλωσε: «Είναι επιστημονικά ξεκάθαρο πως ο εμβολιασμός κατά του HPV είναι αποτελεσματικός και ασφαλής, ενώ η επέκταση της χρήσης του σε μεγαλύτερες ηλικίες αναμένεται να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους ανθρώπους να ωφεληθούν από τις ευεργετικές δράσεις του. Πρέπει να περιμένουμε την αξιολόγηση των δεδομένων και από τους σχετικούς φορείς της χώρας μας. Μέχρι τότε, είναι σαφές πως ο έγκαιρος εμβολιασμός πριν την έναρξη της σεξουαλικής ζωής, η υϊοθέτηση πρακτικών ασφαλούς σεξ και ο συστηματικός έλεγχος των γυναικών με PAP test και, όπου επιβάλλεται, HPV test αποτελούν τους πυλώνες για την οριστική εξαφάνιση των καρκίνων που σχετίζονται με το ιό HPV».

Είπαν για εμάς

Τα σχόλια και η μορφή τους είναι αυτούσια και δεν έχουν υποβληθεί σε οποιαδήποτε επεξεργασία.

Δείτε το βίντεο

Οι νεότερες εξελίξεις στο χώρο της Γυναικολογικής Ογκολογίας.

memorialmiterahygeiaesgo

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 105-107, Αθήνα, ΤΚ 11521

Τηλέφωνο Ιατρείου: 210 300 68 18

 

Για ραντεβού μπορείτε να καλέσετε Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00 ή να το κλείσετε online

Ακολουθήστε μας στα Social

fb wh yt wh li wh